Frequently asked questions

Ik ben al eerder bevallen, is de cursus dan ook voor mij?


Jazeker. Misschien was je vorige bevalling(en) niet zo fijn, of misschien juist wel en wil je in die flow blijven. Ik geloof dat je vanuit rust, ontspanning en vertrouwen kunt bevallen. Leren omgaan met de pijn (kan helaas de pijn niet wegnemen), kan zorgen voor een positief effect op de ontsluiting. Hierdoor kun je minder pijn ervaren en is het voor sommige vrouwen heel goed te doen. En maakt het dus niet uit of je al eens eerder bent bevallen. Leren ontspannen en omgaan met je ademhaling is voor iedereen!
Ik wil graag meedoen, maar ik kan niet iedere maandag. Kan ik dan toch meedoen?


Ja, je kunt dan toch mee doen! Het is mooiste zou zijn als je een aantal weken achter elkaar de cursus kunt volgen. De lessen hebben verschillende thema's en zo mis je er geen. Maar er zijn natuurlijk beroepen waarbij dit niet mogelijk is. Dan kijken we samen naar welke lessen je kunt volgen en welke je mogelijk mist. De lessen die je mist zijn in te halen.
Hoeveel lessen zijn er nodig?


Je bepaalt natuurlijk zelf het aantal lessen dat je wilt afnemen. Maar mijn advies is om minimaal 8 lessen mee te doen. En het mooiste is als je 12 tot 16 lessen mee kunt doen. Omdat je op die manier de oefeningen en ademhalingstechnieken goed eigen kunt maken. De kracht van herhaling!
Moet ik iets meenemen naar de les?


Ja, voor een proefles kun je een yogamat en kussen lenen. Als je besluit mee te doen met de cursus dien je zelf (vanwege hygiënische redenen), een yogamat en kussen mee te nemen. Als je zelf geen mat hebt dan kun je die voor een klein prijsje bij mij kopen eventueel. Ik zorg voor water en thee en een heerlijke, ontspannen les!
Vanaf wanneer kan ik meedoen?


Je kunt al meedoen vanaf 15 weken tot uiterlijk 30 weken zwangerschap.. Hoe eerder je start met de lessen, hoe meer profijt je van de oefeningen zult hebben tijdens je zwangerschap en bevalling. Meedoen kan tot uiterlijk 2, maximaal 1, week voor de uitgerekende datum.
Ik heb complicaties in mijn zwangerschap, kan ik dan wel meedoen?


Jazeker. Ook als je complicaties hebt, kun je meedoen met de lessen. Misschien weet je al dat je niet "natuurlijk" gaat bevallen of dat er een inleiding zal plaats vinden. Het is dan toch heel fijn om te weten waar jouw mogelijkheden liggen.
Is er een reden waarom ik niet mee zou kunnen doen?


Ja. Als je liever wilt leren puffen (Want dat gaan we dus niet leren), of als je niet gelooft dat jouw lichaam (Het mooie vrouwenlichaam) gemaakt is om te baren. Je kunt beter ook niet mee doen als je geen tijd wilt vrijmaken voor de cursus en te oefenen en als je liever blijft vasthouden aan negatieve gedachten (Wat heel jammer zou zijn, voor jezelf).
Wat is het verschil tussen de flex lessen en vaste groep?


Bij de flex lessen op maandagavond kan je in- en uitstromen wanneer je wilt. Jij bepaald wanneer je start en hoeveel lessen je mee wilt doen. Bij de vaste groep op zaterdagochtend start de groep gezamenlijk, zijn het in totaal 8 lessen en eindigen we ook samen.